Kan je je succes aan tussen al die enge mensen?

a man cycling on the road

Aantal woorden: 739

Kan je jouw succes aan tussen al die enge mensen?

doelen halen succes hebben.

Durf jij je te verbinden aan verandering? Of ben jij degene die net niet zijn doelen haalt, iedere keer opnieuw. Durf jij je te verbinden aan jouw succes? Ook ondanks je enge vrienden en familie?
Dit klinkt misschien als een gekke vraag, maar dit is voor veel mensen moeilijk. Zelf was ik ook één van die mensen. Want wat als het beter gaat? Wat dan? Oké, dit klinkt wat kort door de bocht. Ik leg het je uit.

Van de rugpijn af, zodat je kan doorslapen
In de praktijk zit iemand tegen over me met een groot verlangen. Hij wil van de rugpijn af, zodat hij weer kan doorslapen. Er is al van alles geprobeerd, maar steeds wanneer het lijkt te gaan lukken met aanpassingen, valt zijn resultaat als een kaartenhuis in elkaar. Door niet consequent om blijven gaan met de die aanpassingen.

doelen halen succes hebben. rugpijn
mindfull, stress, deadlines, gezondheid, oefentherapie, hoofdpijn, rugpijn, knieklachten,  tips om deadlines te halen, slaap, slaapproblemen, sporten, workout, gezonde leefstijl doelen halen succes hebben.

Afvallen
Zie iemand voor je tijdens de trainingen, die begonnen is met 2x in de week te sporten. Kracht en conditie gaan snel omhoog. Hij begint af te vallen. Lekker gaat dat. Lachend zegt hij: ”Ik moet waarschijnlijk binnenkort nieuwe kleding kopen als het zo doorgaat”. Dit was twee maanden geleden. Ik vind kilo’s niet belangrijk, maar ik zie dat hij toch weer is aangekomen. Ik spreek hem na de training aan en vraag of alles nog wel goed gaat.

Waarom?
In beide gevallen ben ik benieuwd waarom mensen terugvallen in het oude patroon. Want het gaat steeds een tijd goed en dan? Wat gebeurt er? Ik blijf doorvragen: “Waar loop je tegen aan? Waarom? Hoezo dan? En dan nog een keer; waarom?” Pas na goed doorvragen krijg ik het antwoord achter het antwoord. Iedereen heeft het namelijk druk en er gebeurt altijd wel iets, maar wat is de echte reden waardoor het niet lukt om door te pakken bij je verandering?

doelen halen succes hebben.

Wil jij het sporten (weer) oppakken?
Kom dan een gratis proefles doen voor
– Bootcamp
– WALK FOR (F)IT!
– Personal Training/Duotraining

Vanaf 21 oktober 2022 zijn er voor de groepslessen een mooie actie.
Houd de socials in de gaten, maar boek nu alvast je proefles!

time for change sign with led light
doelen halen succes hebben.  verandering

Veranderen is eng
Nieuwe gewoontes aanmeten is eng en spannend. Echt! Hetzelfde blijven doen is voor je hoofd en lijf comfortabel. Dit kost namelijk geen extra moeite. Je weet wie je bent, hoe je bent en wat je doet. Je bent er misschien niet blij mee, je kunt er wel van op aan en het is duidelijk. Want wat moet je dan wanneer je wél de energie hebt, je wél mee kan doen met de rest. Wanneer je wél naar het strand durft, wanneer je wel scherp bent? Hoe moet je je dan gedragen en wat is de grens? Wie ben jij dan met je succes? Alles voelt vreemd en je bent je ‘IK’ even kwijt.

Je omgeving is ook eng
Je omgeving; vrienden, familie en collega’s zijn jou ook op een bepaalde manier gewend. Misschien was jij wel degene die tijdens de vrijdagmiddaglunch taart introduceerde. Of ben jij degene die altijd klaar staat via de telefoon en binnen 10 minuten antwoord geeft. En wat en wie ben je dan wanneer je dit verandert? Je omgeving zal daar erg aan moeten wennen en dat gaat in een trager tempo dan dat jij er zelf aan kunt wennen. Jij zit namelijk 24/7 in die verandering. Je omgeving niet.

enge familie doelen halen succes hebben.
boy eating carrot doelen halen succes hebben.  afvallen

Van stuk gebracht door kleine dingen
De mensen om je heen kunnen kleine dingen zeggen waardoor je van je stuk gebracht wordt. Stel; jij zorgt voor meer groenten bij je lunch en je hoort “zo, konijnenvoer bij je?”. Of als jij gaat hardlopen en dit in een app zet, je bij je eerste 5 km een gekscherende opmerking krijgt “nou nou, bijna een marathon, meneertje”. Iedere keer zo’n opmerking is pittig en…demotiverend.

Zorg voor een goede cheerleader (en coach)
Dit is precies de reden waarom je cheerleaders nodig hebt. Mensen om je heen die enthousiast voor je zijn en je bij je doel kunnen houden, op een leuke manier. Wil jij je goed laten begeleiden in het proces? Zoek dan iemand uit die bij je past. Iemand die begrijpt dat verandering ook spannend is, omdat je afscheid moet nemen van een oud beeld van jezelf. Iemand die begrijpt dat je weerstand krijgt vanuit je omgeving, maar vooral van jezelf en dat je ondanks dat in kleine stappen kunt veranderen. Iemand die met je meedenkt en meegroeit. Dus.. Verbindt je aan je succes en durf er voor te gaan staan.

doelen halen succes hebben.  chearleader coach

Zoek jij iemand die met jou meegroeit op het gebied van bewegen, oefeningen of slaap? Stuur me dan een bericht of neem contact op via het formulier.

In een gratis vrijblijvend 15 minuten gesprek bekijken we samen wat ik voor jou kan doen.

De Beweegtherapeut Saskia Ligt

Ik ben er voor jou!

Zoek je begeleiding of een stok achter de deur die jou kan helpen je dat verlangen eindelijk vervuld te zien? Neem dan contact op met De Beweegtherapeut. Wij kunnen je helpen aan een gezond slaappatroon, een goed beweegpatroon, en verschillende sportactiviteiten op je eigen niveau. Dit kan ook wanneer je blessures of ‘beperkingen’ hebt.
Vul het aanmeldformulier en waarbij we je mogen helpen in. Dan bel ik je vrijblijvend terug en gaan we kijken of we samen jouw mooie doelen kunnen halen!

De Beweegtherapeut
Onze missie is ervoor zorgen dat jij fysiek gezond bent zodat je veerkracht voelt en je daardoor meer zeggenschap krijgt over je eigen leven. Hierdoor kan je kan goed voor jezelf en voor de ander zorgen.

Geef een reactie