Wedstrijdje plafond staren

Aantal woorden: 1027

Wedstrijdje plafond staren

De Beweegtherapeut Saskia Ligt
doorslapen inslapen, piekeren, energieloos, futloos klachten houding oefentherapie cesar mensendieck in slaap komen slaapproblemen dromen ,

Plafond staren
Is dit een van jouw opmerkelijkste kwaliteiten? Wakker liggen? Bijna iedere nacht weer? Veel mensen hebben hier last van. Fijn dus dat je niet alleen bent, maar goed is het niet. Wanneer je te weinig slaapt, merk je dit aan alles. Zeker wanneer dit structureel is. Hoe kom je er van af?

Hoe je je ‘s nachts gedraagt hangt af van hoe je overdag bezig bent. Stel, uurtje of 11 ’s avonds, jij staat je tanden te poetsen, je klaar te maken om naar bed te gaan.
Ineens gaat de voordeurbel…
Je doet open en je krijgt een camera op je snufferd en een grote cheque overhandigd. Je hebt 5 miljoen gewonnen. 5 Miljoen!!!
Iedereen begrijpt dan dat wanneer je dan naar bed gaat, het lastiger is om in slaap te vallen. De adrenaline giert door je lijf en je hoofd maakt overuren met de fantasieën over wat je met dat geld gaat doen.


Zet daar nu eens jouw dag naast. Hoeveel indrukken heb jij van vandaag moeten verwerken?
Die van je collega’s, kinderen, partner, familie, kassamedewerker, buschauffeuse of schoonmaker? Tel daarbij op het werken, sporten, nieuws, de informatie van social media en niet onbelangrijk… je eigen gedachten en gevoelens. 

De Beweegtherapeut Saskia Ligt
doorslapen inslapen, piekeren, energieloos, futloos klachten houding oefentherapie cesar mensendieck in slaap komen slaapproblemen dromen ,

Overdag gaat het prima en voel je er niets van. Je kunt zelfs een heerlijke flow ervaren. Knallen met dat wat je wilt doen. Werken, het huishouden, je to-do lijst wegwerken of je hebt jezelf overwonnen met dat ene moeilijk taakje dat je al een tijdje had uitgesteld. Is dit dan misschien jouw avond? Tijdens het tandenpoetsen weet je dat het één van de twee scenario’s wordt. Of je valt snel in slaap en wordt midden in de nacht wakker, of je start direct met piekeren en plafond staren. In beide gevallen is het hetzelfde: Je verstijft wanneer de dag aan je voorbij gaat en je hoofd neemt een loopje met je. De hele nacht door. Al die ‘fantasieën’ blijven maar in je hoofd rondgaan. Piekeren is namelijk niets anders dan negatief fantaseren.

In slaap vallen gaat nu een moeilijk klusje worden. Je raakt er geïrriteerd door. Je wordt er moedeloos en zelfs verdrietig  van. Waarom lukt het toch niet? Waarom voel je je niet zoals je weet dat je je kan voelen? Je mist je energie, spontaniteit en vooral de rust. Gewoon één nacht doorslapen

Is dat zoveel gevraagd?
Ja en nee.

Echt leren doorslapen?

Schrijf je in voor de 6 weekse cursus:
‘slaapverwekkend goed!’

De deuren sluiten bijna!
149,- excl. BTW
Startend op 9 mei 2022

De Beweegtherapeut Saskia Ligt
doorslapen inslapen, piekeren, energieloos, futloos klachten houding oefentherapie cesar mensendieck in slaap komen slaapproblemen

Nee, omdat slapen iets is wat iedereen kan. Ook jij, ook al geloof je dat nu misschien nog niet. Die overtuiging is belangrijk  en daar kun je aan  werken. Het is dan superfijn om te weten hoe je slaap eigenlijk werkt en dat je je patronen herkent. Zowel de helpende patronen als de destructieve patronen voor je slaap. Zo kun je objectiever naar je eigen patroon kijken, het analyseren en natuurlijk aanpassen.

Ja, het is veel gevraagd. Het heeft namelijk tijd nodig. Op een of andere manier gunnen we ons dat (niet) meer. We willen alles in 1 week kunnen aanpassen én volhouden. Dat is onmogelijk, behalve als je zelf niks mag of kan bepalen en iemand anders dat voor je doet (en zelfs dan is het lastig, want die ander is ook maar een mens). Je hebt dus tijd nodig om je gedrag te veranderen.  De vuistregel is dat wanneer je 21 dagen iets volhoudt het al grotendeels gemakkelijk èn een automatisme is, maar voordat je daar bent moet je heel veel leren, aanpassen, opnieuw proberen, nog meer leren, aanpassen en opnieuw proberen.  

Klinkt aantrekkelijk of niet?

De Beweegtherapeut Saskia Ligt
doorslapen inslapen, piekeren, energieloos, futloos klachten houding oefentherapie cesar mensendieck in slaap komen slaapproblemen

Om goed te kunnen slapen kun jij ervoor zorgen dat op moment dat je gaat slapen je slaapdruk hoog is en je alertheid laag. Dat klinkt wellicht wat ingewikkeld, maar eigenlijk zorg je dat je fysiek en mentaal moe genoeg bent. Daarnaast zorg je ervoor dat je ontspannen bent. Zó ontspannen dat in de nacht je kop niet meer aan het razen is en jij dan maar opstaat om wat anders te gaan doen, omdat slapen niet meer lukt. Niet het soort ontspannen van  ik ben snel naar de yoga gegaan, snel terug naar huis en direct door naar bed, hopend dat ik in slaap val’. Alsof dat uurtje yoga per week je stress zou kunnen fixen. Nee, echt ontspannen, daar gaan we voor zorgen.


Jij kan leren om goed te slapen. Niet meer dat dagelijks plafond staren, ondanks dat je wereld op zijn kop staat. Het is confronterend dat sommige ogenschijnlijke kleine dingen, bijvoorbeeld bedtijden, moeilijk zijn om uit te voeren. Het is ook heerlijk om te merken dat andere kleine dingen een mega impact hebben op jouw slaappatroon. Maar hoe hou je dat vol? Hoe pas je alles toe?

De Beweegtherapeut Saskia Ligt
doorslapen inslapen, piekeren, energieloos, futloos klachten houding oefentherapie cesar mensendieck in slaap komen

Slaapcursus: slaapverwekkend goed

In de cursus ‘slaapverwekkend goed’ neem ik je 6 weken mee in de wereld van slaap, zodat jij weer uitgerust wakker wordt na een heerlijke nacht . We gaan hier in op alle facetten van slaap: slaapritme, slaapfases, voeding, kussen, matras, slaapdruk verhogen, alertheid verlagen, powernaps, medicatie. Je krijgt een e-book met praktische uitvoerbare opdrachten, zodat jij er het hoogst haalbare uithaalt.
We starten 9 mei en iedere maandagavond is er een live Q&A waarin jij al je vragen kunt stellen. Zo is de verdieping onvermijdelijk. Kun je er niet bij zijn? Dan kun je ze later nog terugkijken. Altijd heerlijk om op je eigen moment alles nog eens na te luisteren of te lezen.

Stel je voor: Als je 9 mei start met het verbeteren van je slaappatroon heb je in de zomer meer energie. Hoe fijn als je die energie kunt besteden aan leuke dingen, het halen van deadlines en vooral fijn leven. Want zeg eerlijk; wanneer je moe bent en je jezelf door de dag heen sleept is het toch een stuk minder leuk dan wanneer je gewoon met energie de dag begint!

Laatste kans.
Schrijf je nu nog in voor de cursus, want 9 mei sluiten de deuren.
Schrijf je direct in voor de cursus

voor €149,- krijg jij – met mij in 6 weken – je slaap onder controle!

Heb je al eerdere een masterclass of (live)workshop bij mij gevolgd over slaap? Dan krijg je korting. Stuur een mailtje naar info@debeweegtherapeut en ontvang je kortingscode van 25 euro!

Heb je na het lezen nog vragen over wat de cursus inhoudt? Stel ze hier

Structureel je slaap verbeteren?

Schrijf je in voor de 6 weekse cursus:
‘slaapverwekkend goed!’
149,- excl. BTW
Startend op 9 mei 2022

De Beweegtherapeut Saskia Ligt
doorslapen inslapen, piekeren, energieloos, futloos klachten houding oefentehrapie cesar mensendieck in slaap komen

Ik ben er voor jou!

Zoek je begeleiding of een stok achter de deur die jou kan helpen met beter slapen? Neem dan contact op met De Beweegtherapeut. Op dit moment hebben we een online slaapcursus en één-op-één begeleiding in de praktijk of online.
Vul het aanmeldformulier en waarbij we je mogen helpen in. Dan bel ik je vrijblijvend terug en gaan we kijken of we samen jouw mooie doelen kunnen halen!

De Beweegtherapeut
Onze missie is ervoor zorgen dat jij fysiek gezond bent zodat je veerkracht voelt en je daardoor meer zeggenschap krijgt over je eigen leven. Hierdoor kan je kan goed voor jezelf en voor de ander zorgen.

Geef een reactie