Slaapoefentherapie

Klaar voor goede nachten en een energieke ochtend?

Ben jij bekend met…

 • Slecht inslapen?
 • Slecht doorslapen?
 • s Nachts te lang wakker liggen (+ piekeren)?
 • s Morgens te vroeg wakker worden?
 • ‘s Morgens onvoldoende uitgerust voelen (tegen de dag opzien)?
 • Weinig energie?

  Dit zijn allemaal ” zachte” slaapproblemen. Dit wil zeggen dat je werkelijk slecht slaapt of dat je het gevoel heb slecht te slapen door bovenstaande facetten. Dit zijn subjective of gedragsmatige slaapproblemen

  Daarnaast zijn er ook ‘harde’ slaapproblemen. Dit zijn biomedische slaapstoornissen en komen door een aantoonbaar (lichamelijk) probleem zoals:
 • Regelmatige ademstops tijdens de nacht met daarbij flink snurken (Apneu)
 • Apneu die ontstaat doordat de hersenen de adem niet goed aansturen.
 • Rusteloze benen
 • Ongewenste gedragingen tijdens de slaap o.a. angst / paniek / dromen of nachtmerries / slaapwandelen.

Slaap is het werkterrein van de slaapoefentherapeut. Wij helpen je onder andere door cognitieve gedragstherapie, de cirkel te doorbreken en terug te keren tot gewenst en gezond slaapgedrag met daarnaast minder fysieke of mentale problemen.

De oefentherapeut Cesar/ Mensendieck kan u helpen van uw slaapproblemen af te komen.
Begeleiding kan ook goed via videoconsult!

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. Slaapoefentherapeuten zijn hier speciaal voor bijgeschoold en leren non-stop verder op basis van recente inzichten en nieuwe wetenschappelijke publicaties.

Wat kunt u verwachten van de slaapoefentherapeut?
De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

De oefentherapeut helpt u met:
– Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen.
– Inzichten hoe uw klachten samenhangen met slaapproblemen
– Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon.
– Cognitief gedragsmatige therapie (vlg J. Beck), gedachtentherapie die u weer positief of neutraal leert denken.
-Gezonde copingstijl, dat wil zeggen: “u leert adequater en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen”.
– Uitleg over de architectuur van een gezonde slaap per leeftijdscategorie.

Hoe ziet uw slaapbehandeling eruit?

– Intake: U krijgt de eerste keer een intake waarbij uw persoonlijke verstoorde slaappatroon en de verbanden met uw klachten helder wordt gemaakt en u krijgt direct al inzicht waar u nu eigenlijk van wakker ligt.
– Vragenlijsten: U zal 1 of meerdere vragenlijsten moeten invullen om meetbaar en inzichtelijk te maken wat uw vorderingen in de loop van de behandelingen zijn.
– Behandeldoel/plan: Aan het eind van het eerste consult maakt u samen met de oefentherapeut een behandeldoel en een plan van aanpak waarmee u beiden verwacht de problemen te kunnen oplossen.
– De behandelingen: de behandelingen die hierna gaan volgen geven vorm en inhoud aan dit plan. U zal zowel praatsessies als oefensessies krijgen. In een praatsessie neemt u met de therapeut tips door om beter te slapen of gezonder om te gaan met uw klachten op basis van recente, wetenschappelijk bewezen inzichten die horen bij uw type slaapprobleem of wordt u geholpen met gedachtentherapie, slaaphygiëne, communicatieve vaardigheden, of mindfulness. In een oefensessie krijgt u praktische handvatten, oefenstof en gevoelservaringen en leert u bijvoorbeeld frustratie om te zetten in ontspanning.
– Eindrapportage naar uw huisarts of specialist. Klanttevredenheidsonderzoek ( en uw recensie voor de website?)

Slaapoefentherapie
Eddie de Bruin

”…Ook dankzij de Jip en Janneke taal van Saskia pikte ik heel snel vele praktische tips op. (waarvan sommige mij voorheen wel bekend waren, maar nutteloos leken), Al deze tips met onder andere ontspanning oefeningen hebben mij weer in een rustiger en gelukkiger vaarwater gebracht.  Ik slaap sindsdien veel fijner en tevreden en heb veel zelfvertrouwen gekregen.”

Slaapoefentherapie
challenge
‘M Streefland’

”..Ik ben door de mini-challenge over een drempel heen gegaan om op tijd naar bed te gegaan en niet meer tot te laat op de bank te blijven hangen. Door het op tijd naar bed gaan heb ik ook vele minder behoefte aan (vr)eten. Ik vind mezelf een stuk leuker hierdoor. Wat ik fijn vond is om in een groep mee te doen. dat werkt motoverend voor me!..”

Slaapoefentherapie
‘Bobbie Brouwer’

‘”Ik had al lang last van slaapproblemen, maar door de gesprekken en de oefeningen bij Beweegtherapeut die ik kreeg gaat het nu veel beter met me. Saskia is erg lieve een meedenkende vrouw en ze heeft me goed geholpen om beter met mijn slaapproblemen om te gaan”’

Slaapoefentherapie
minichallenge
”J. Van ballegooien”

”..Waarom het nu wel (bijna) lukt is voor mij wel duidelijk: support uit je omgeving.
Gedragsverandering is van een paar dingen afhankelijk en support is er daar een van. Hier heb ik alleen support van 3 pubers en die supporten me in van alles maar niet in op tijd naar bed gaan 😂
Dat was voor mij ook de reden om hieraan mee te doen. Een afspraak met alleen jezelf houd meestal niet zo lang stand…”

Slaapoefentherapie wordt gegeven door Saskia Ligt.
”Na het krijgen van een hernia besefte ik me des te meer hoe belangrijk het is om een fit gevoel te hebben. Genoeg rust en slaap is hierin essentieel. Door goed deze balans te hebben kon ik weer gaan sporten en hierin opbouwen. Dat gevoel van omaatje zijn wat ik had tijdens mijn hernia wil ik niet meer!

In de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de kracht van slaap. Een fantastisch (gratis!) medicijn waarin we zowel mentaal als fysiek kunnen herstellen. Alles hangt samen met slaap: je gemoedsrust, je spijsvertering, je (niet) afvalproces, je concentratie, obesitas, hart- en vaatziekten en nog veel meer.

Laat mij weten als we samen jou dag en nachtritme kunnen doornemen om te zien hoe we jouw slaap optimaliseren! Op naar de energie!

Aanmeldformulier (slaap-) Oefentherapie Cesar/Mensendieck

Met dit formulier kunt u zich direct aanmelden voor oefentherapie. Na aanmelding neemt de therapeut zo spoedig mogelijk contact met u op. Bij de eerste afspraak dient u zich te legitimeren (wettelijk verplicht). Klik na het invullen op ‘verstuur´ en hij wordt naar het e-mailadres van de beweegtherapeut gestuurd. Vult u dit formulier voor iemand anders in? Vul dan de gegevens van diegene (kind/ouder/buurvouw etc.) in.

Geslacht(vereist)

Verwijzing of Directe Toegankelijkheid oefentherapie (geen verwijzing) Bij een verwijzing dient er een verwijsbrief van de Huisarts/ (medisch) specialist meegenomen te worden. Op advies van iemand geldt als 'geen verwijzing' (DTO). DTO = Direct toegankelijkheid Oefentherapie.

Bedankt voor het invullen! Vergeet niet op verzenden te drukken.
Er wordt binnen twee werkdagen contact met u opgenomen om een afspraak in te plannen.

Klaar om weer een nacht heerlijk te slapen?
Vul het formulier in!

Dalmeyerplein12
3318 CB Dordrecht
Tel/whatsapp: 06 24703041

Email: info@debeweegtherapeut.nl
website: http://www.debeweegtherapeut.nl


PraktijkAGB: 7062265
KVKnummer: 64847780

Sport
oefentherapie
slaapoefentherapie
Webinars / Workshop

Abonneer je op de inspiratiebrief!

Ontvang de nieuwsbrief en krijg als eerste mooie kortingen en inspiratie om jouw gezondheid een boost te geven!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Schrijf je in op de inspiratiebrief!

Abonneer je op de nieuwsbrief en krijg als eerste mooie kortingen en inspiratie om je gezondheid een boost te geven.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.