Blog

Lekker lezen!

Ik ben Saskia Ligt en eigenaar van De Beweegtherapeut. Mijn tips, trucs, gedachtespinsels, cliëntervaringen en gedachtespinsels over sporten, mindset gezondheid, (slaap)-oefentherapie en meer deel ik in deze blogs. Een keer per maand komt er een nieuwe blog. Soms zal je jezelf er in herkennen, soms misschien wel die buurmaan of baas.

Heb je vragen? superleuk, laat het me weten!

Voor het eerst hier?
HIER vind je een blog met 6 tips om niet krom te worden,

Wil je weten hoe ik bij oefentherapie en sport terecht ben gekomen? Check dan deze blog of deze blog om te zien wat ik dan allemaal aanbied!

En HIER een blog waarom je niet pas hulp moet inschakelen wanneer je vergaat van de pijn.

Veel leesplezier!

De laatste Blogs

Over oefentherapie, slaapoefentherapie, sport, mindset, gezondheid, ziekte, klachten, rugklachten, hoofdpijn, ademhaling, slaap, slaapproblemen, blessures, ondernemen, cliënten, therapeut zijn, houding, thuiswerken, gedragsverandering……. en nog veel meer.

7 redenen waarom je op tijd naar bed wilt

‘Ik wil nu even tijd voor mezelf, want ik ben al heel de dag bezig voor anderen.’ Dit hoor ik vaak als reden waarom mensen laat in bed liggen. maar juist dit zorgt ervoor dat je geen energie hebt de volgende dag. zowel voor jezelf als voor een ander. In dit bericht 7 goede redenen waarom je het wel wilt en een gratis challenge.

lees verder

Pijn is normaal, of niet?

Pijn is normaal, of niet? Hoor jij bij diegene die het niet meer in de gaten hebben dat ze pijn hebben? Dat de sluimerende hoofdpijn of rugpijn normaal geworden is? Dit is niet normaal! Vaak voelt onze houding zo normaal, dat we niet merken dat we ingezakt zijn. Tijdens de intake van oefentherapie Cesar / mensendieck krijgt je inzicht in je eigen ‘pijnpatroon’. Wanneer je op je houding gaat letten verander je je eigen ‘pijnpatroon’ naar een gezond patroon.

lees verder

Ademen

Om je ademhaling op een natuurlijke manier te laten verlopen is een goede basishouding belangrijk. Het lijkt een open deur, maar in de praktijk zie ik geregeld mensen met een houding waarbij de longen niet optimaal gevuld kunnen worden. Daardoor hebben deze cliënten (heel) laag energielevel. Uiteindelijk willen we natuurlijk dat het ademen je niet heel veel energie gaat kosten!

lees verder

Die stomme voornemens

samenvatting: Gedragsverandering is doelen stellen. Dat is iets anders dan (goede)voornemens hebben.
Staan hieronder alleen maar open-deur-vragen? Goed! Dan ben je al thuis in het concretiseren van vage intenties. Dan is nu alleen nog maar discipline nodig. Discipline bestaat er alleen maar doordat er een noodzaak is. Dit is essentieel. Het mooie is: iedereen heeft discipline en het is trainbaar. Waarom houden we het dan niet vol?

lees verder

Passie in bewegen

samenvatting: Wat is De Beweegtherapeut? En.. voor wat kan ik daar allemaal terecht? De Beweegtherapeut biedt verschillende diensten aan, allemaal gericht op gezond bewegen. De passie voor bewegen is de drijfveer waarom dit allemaal ontwikkeld is. Er is zoveel levensvreugde terug te zien bij mensen die zich ontwikkelen en die weer meer kunnen dan voorheen. Dit kan dus op verschillende niveaus zijn.

lees verder

Moet ik dat allemaal vertellen?

3 min leestijd Wilt u dat ook weten?De cliënt kijkt me verbaasd aan. ‘Wilt u dat ook weten?’. Ik leg uit: De wijze van verdeling van de huishoudelijk taken heeft veel invloed op het beweegpatroon. Daarbij is het van belang of hierbij stress wordt ervaren of niet. Hoe zou u uw…

lees verder

Te verlegen om rechtop te lopen

5 min leestijd: Hoe loop je wanneer je verlegen bent? En kun je dat met oefentherapie veranderen? Wanneer iemand treurig is zie je dat aan zijn of haar houding. Is iemand blij? Dan zie je dat ook. Diegene loopt rechtop en met een open blik. Hoe gaat dat wanneer je verlegen bent? en wat doe je als therapeut?

lees verder

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

De laatste tips uit de blog direct in je inbox

Voeg je bij 316 andere volgers

Over mij

Ik ben Saskia en met veel plezier ( en een portie onvervalste enthousiasme) ga ik met jou op zoek naar hoe je je grenzen kan verleggen.
Hoe kan jij je fitter voelen en daardoor weer meer plezier in het leven krijgen? Want autonomie (zelfstandigheid) en plezier is toch iets wat we allemaal willen? Via beweging en controle en bewustzijn van je lijf (‘Goh, ik heb daar ook spieren!” ) kan je daar mooie stappen in zetten.
Ik bied daarom naast oefentherapie en slaapoefentherapie ook diverse sporttrainingen aan..
Woon je niet in de buurt? Dan kan dit ook online.
Met veel plezier kom ik er achter dat oefentherapie en sport uitermate geschikt zijn voor de online wereld. Daarom geef ik ook cursussen en online masterclasses die je kan volgen op jouw moment.

Wil je meer weten van wie ik ben en wat ik doe?

Check it (me) out!

Krispijnseweg 261
3314 KH Dordrecht
Tel/whatsapp: 06 24703041

Email: debeweegtherapeut@gmail.com
website: http://www.debeweegtherapeut.nl

PraktijkAGB: 7062265
KVKnummer: 64847780

Sport
Oefentherapie
Slaapoefentherapie
Webinars/ online workshops

  • Privacy
  • FAQ
  • Algemene voorwaarden
  • Cookies