Blog

Lekker lezen!

Ik ben Saskia Ligt en eigenaar van De Beweegtherapeut. Mijn tips, trucs, gedachtespinsels, cliëntervaringen en gedachtespinsels over sporten, mindset gezondheid, (slaap)-oefentherapie en meer deel ik in deze blogs. Een keer per maand komt er een nieuwe blog. Soms zal je jezelf er in herkennen, soms misschien wel die buurmaan of baas.

Heb je vragen? superleuk, laat het me weten!

Voor het eerst hier?
HIER vind je een blog met 6 tips om niet krom te worden,

Wil je weten hoe ik bij oefentherapie en sport terecht ben gekomen? Check dan deze blog of deze blog om te zien wat ik dan allemaal aanbied!

En HIER een blog waarom je niet pas hulp moet inschakelen wanneer je vergaat van de pijn.

Veel leesplezier!

De laatste Blogs

Over oefentherapie, slaapoefentherapie, sport, mindset, gezondheid, ziekte, klachten, rugklachten, hoofdpijn, ademhaling, slaap, slaapproblemen, blessures, ondernemen, cliënten, therapeut zijn, houding, thuiswerken, gedragsverandering……. en nog veel meer.

woman lying on bed while using a cellphone

Slaapproblemen maak je zelf

Plafond staren. Is dit een van jouw opmerkelijkste kwaliteiten? Wakker liggen. Bijna iedere nacht weer. Het is zo vervelend. Veel mensen hebben hier last van. Fijn dus dat je niet alleen bent, maar goed is het niet. Wanneer je te weinig slaapt, merk je dit aan alles. Zeker wanneer dit structureel is. Hoe kom je er van af?’ lees meer in deze blog

lees verder

Wedstrijdje plafond staren

Plafond staren. Is dit een van jouw opmerkelijkste kwaliteiten? Wakker liggen. Bijna iedere nacht weer. Het is zo vervelend. Veel mensen hebben hier last van. Fijn dus dat je niet alleen bent, maar goed is het niet. Wanneer je te weinig slaapt, merk je dit aan alles. Zeker wanneer dit structureel is. Hoe kom je er van af?’ lees meer in deze blog

lees verder

De checklist om jouw slaap te verbeteren

‘Wil je een paar duidelijke eerste stappen zetten in het verkrijgen van een goed slaappatroon? Kijk dan eens (zie checklist) waar voor jou de eerste verbeterpunten liggen. Goed slapen is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het helpt om je omgeving en gedrag zo aan te passen dat je je slaap uitnodigt om te komen en jij daardoor heerlijke nachten doorslaapt of gemakkelijk inslaapt om vervolgens energiek op te staan. Klinkt goed toch? Check de lijst. ”

lees verder
trendy ethnic woman walking on urban pavement

Hoe kom ik in beweging?

‘We weten het allemaal; bewegen is goed voor je lijf én voor je koppie. Het grappige is dat wanneer jij zorgt voor voldoende beweging, je er energie en een creatiever probleemoplossend vermogen voor terug krijgt. Je houdt opeens tijd over voor dingen die er toe doen, maar hoe zorg je dat je in beweging komt en blijft? Lees het in deze blog.’

lees verder
strong woman exercising with battle ropes in gym

Hoe val je gezond af?

‘Als eerste wil ik gezegd hebben dat ik geen fan ben van de algemene dieetcultuur. Dat je zou ‘moeten’ afvallen om in een maat X te passen. Dat je dan mooi en goed bent. Ik word hier zelfs boos van! Waar ik wel fan van ben zijn mensen die goed voor zichzelf willen zorgen. Wanneer jij weet dat je te zwaar bent en dat dit nadelig is voor jouw gezondheid; dan is het supergoed als jij er mee aan de slag gaat! Er zijn mooie stromingen bezig zoals intuïtief eten, maar ben je iemand waarbij ‘meten is weten’ past. Dan heb je wat aan deze blog!

lees verder

7 redenen waarom je op tijd naar bed wilt

‘Ik wil nu even tijd voor mezelf, want ik ben al heel de dag bezig voor anderen.’ Dit hoor ik vaak als reden waarom mensen laat in bed liggen. maar juist dit zorgt ervoor dat je geen energie hebt de volgende dag. zowel voor jezelf als voor een ander. In dit bericht 7 goede redenen waarom je het wel wilt en een gratis challenge.

lees verder

Pijn is normaal, of niet?

Pijn is normaal, of niet? Hoor jij bij diegene die het niet meer in de gaten hebben dat ze pijn hebben? Dat de sluimerende hoofdpijn of rugpijn normaal geworden is? Dit is niet normaal! Vaak voelt onze houding zo normaal, dat we niet merken dat we ingezakt zijn. Tijdens de intake van oefentherapie Cesar / mensendieck krijgt je inzicht in je eigen ‘pijnpatroon’. Wanneer je op je houding gaat letten verander je je eigen ‘pijnpatroon’ naar een gezond patroon.

lees verder

Ademen

Om je ademhaling op een natuurlijke manier te laten verlopen is een goede basishouding belangrijk. Het lijkt een open deur, maar in de praktijk zie ik geregeld mensen met een houding waarbij de longen niet optimaal gevuld kunnen worden. Daardoor hebben deze cliënten (heel) laag energielevel. Uiteindelijk willen we natuurlijk dat het ademen je niet heel veel energie gaat kosten!

lees verder

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

De laatste tips uit de blog direct in je inbox

Voeg je bij 328 andere abonnees

Over mij

Ik ben Saskia en met veel plezier ( en een portie onvervalste enthousiasme) ga ik met jou op zoek naar hoe je je grenzen kan verleggen.
Hoe kan jij je fitter voelen en daardoor weer meer plezier in het leven krijgen? Want autonomie (zelfstandigheid) en plezier is toch iets wat we allemaal willen? Via beweging en controle en bewustzijn van je lijf (‘Goh, ik heb daar ook spieren!” ) kan je daar mooie stappen in zetten.
Ik bied daarom naast oefentherapie en slaapoefentherapie ook diverse sporttrainingen aan..
Woon je niet in de buurt? Dan kan dit ook online.
Met veel plezier kom ik er achter dat oefentherapie en sport uitermate geschikt zijn voor de online wereld. Daarom geef ik ook cursussen en online masterclasses die je kan volgen op jouw moment.

Wil je meer weten van wie ik ben en wat ik doe?

Check it (me) out!

Krispijnseweg 261
3314 KH Dordrecht
Tel/whatsapp: 06 24703041

Email: debeweegtherapeut@gmail.com
website: http://www.debeweegtherapeut.nl

PraktijkAGB: 7062265
KVKnummer: 64847780

Sport
Oefentherapie
Slaapoefentherapie
Webinars/ online workshops

close

Abonneer je op de inspiratiebrief!

Ontvang de nieuwsbrief en krijg als eerste mooie kortingen en inspiratie om jouw gezondheid een boost te geven!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Schrijf je in op de inspiratiebrief!

Abonneer je op de nieuwsbrief en krijg als eerste mooie kortingen en inspiratie om je gezondheid een boost te geven.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.