7 redenen waarom je aan een groepssport zou moet doen

Aantal woorden: 545

7 redenen waarom je aan een groepssport zou moet doen.

Al 5 jaar geef ik met groot plezier WALK FOR (F)IT (zie foto) en 7 jaar bootcamptrainingen. Mijn sporters geven aan dat ze voor het eerst sinds jaren regelmatig trainen én dit ook volhouden.

Sporten is zo belangrijk. Niet alleen om een sterk lijf te krijgen, maar ook mentaal geeft het groei. Het is een heerlijk gevoel om zonder moeite een sprintje te trekken voor de trein of dat boodschappen tillen geen enkel probleem meer is. Je voelt je krachtiger en meer weerbaar voor de wereld.
Daarom geef ik jou 7 redenen waarom je een van de groepstrainingen zou kunnen volgen.

Bootcamptraining, een pittige diverse uitdaging in groepsverband,.

1. Een stok achter de deur.
Jezelf motiveren om door weer en wind je sportschoenen aan te trekken kan nogal lastig zijn, maar wanneer je weet dat je sportmaatje , de groep en ik op je rekent is het lastig af te zeggen. Zo zijn wij een liefdevolle stok achter de deur.

2. Buitensporten is stressverlagend
Alle trainingen van De Beweegtherapeut zijn buiten. Door het zien van bomen, het horen van vogels en even weg te zijn uit je eigen omgeving daalt het cortisolniveau (stresshormoon). Het verlagen van je cortisolniveau heeft onder andere een positief effect op je hart, vaten, darmstelsel, slaappatroon, opbouw van je spieren en gewenst gewichtsverlies.

Kan je ook niet wachten om te starten met trainen?

3. Spieropbouw en conditieverbetering
Welke training je ook volgt, je bent altijd je conditie én je spierkracht aan het bijhouden of opbouwen. Deze combinatie is belangrijk voor een fit gevoel. Dat is het gevoel dat ik jou wil geven. Wellicht ben je beresterk, maar ben je na 10 minuten voetballen met je dochter doodmoe. Helaas geen conditie; Dat wil je toch niet?

4. Gezelligheid!
Met een groep sporten is vaak wel zo gezellig! Ook al ben jij niet degene die actief deelneemt aan de gesprekken, dan nog kunnen de groepen een fijne sfeer hebben. Het helpt om elkaar te blijven enthousiasmeren. Ik vind het superleuk om te merken dat wanneer groepsleden elkaar al een tijdje niet hebben gezien er onderling toch vaak even gecheckt wordt of het allemaal nog gaat.

WALK FO (F)IT! door weer en wind!

5. Goede slaap
Je slaap wordt aanzienlijk dieper en beter wanneer men genoeg beweegt. Hoe vermoeider je overdag bent geworden door inspanning, hoe beter je slaapt (even topsport daar buiten gelaten). Je slaapdruk bouwt zich dan goed op door het bewegen en het daglicht dat je ziet, waardoor je ‘s avonds gemakkelijk in slaap glijdt.

6. Afwisseling
Om spieren goed te trainen heb je afwisseling nodig van soort ‘input’. Wanneer je steeds dezelfde oefeningen doet op dezelfde manier, zal je niet sterker worden. Juist de afwisseling die wij geven zorgt voor die input, zonder dat jij daar over na hoeft te denken. Geen training is hetzelfde!

7. Slimkees!
Sporten is goed voor je hersenen. De doorbloeding is hierdoor optimaal en het verbetert je geheugen. Heerlijk als je met gemak dingen kunt onthouden. Ook de kans op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en Parkinson wordt aanzienlijk verkleind. Dus vertel me op Instagram of Facebook om welke van deze 7 redenen jij sport. Ik ben benieuwd!

Ben je door deze 7 redenen gemotiveerd om een gratis proefles te doen?
Stuur me even een berichtje als je wilt aanhaken of meld je direct aan .

Geef een reactie