Passie in bewegen

Passie in bewegen

Wat is De Beweegtherapeut? En.. voor wat kan ik daar allemaal terecht?
Januari vind ik een mooie maand om De Beweegtherapeut weer eens goed te introduceren.
Het gaat allemaal om bewegen, maar daar kunnen nog vele anderen over meeschrijven. Wat kan je dan allemaal bij De Beweegtherapeut?

De Beweegtherapeut biedt verschillende diensten aan, allemaal gericht op gezond bewegen. De passie voor bewegen is de drijfveer waarom dit allemaal ontwikkeld is. Er is zoveel levensvreugde terug te zien bij mensen die zich ontwikkelen en die weer meer kunnen dan voorheen. Dit kan dus op verschillende niveaus zijn. Op klachtenniveau zie ik het in de praktijk, maar tijdens workshops kan het juist in de preventie van klachten liggen. Ook het plezier in bewegen is zichtbaar tijdens de sporttrainingen. Je ziet mensen genieten wanneer ze merken dat de conditie of het krachtniveau vooruit gaat. 

De verschillende diensten die De Beweegtherapeut aanbiedt zijn:
– Oefentherapie Cesar / Mensendieck
– Bootcamp
– WALK FOR (F)IT!
– Workshop voor bedrijven en particulieren

Oefentherapie Cesar / Mensendieck
Iedereen beweegt het grootste gedeelte van de dag onbewust. Hier zijn bepaalde gewoontes ingeslopen die niet altijd goed zijn voor het lichaam. Hieruit kunnen dan weer klachten ontstaan of worden oude klachten in stand gehouden. Als oefentherapeut zorg je dat dit verbetert, waardoor de klachten zowel op het korte als op het lange termijn verminderen, verdwijnen of voorkomen worden. Er wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het gehele lichaam, uw persoonlijkheid, de omgeving en andere factoren die van invloed zijn.  Met eigen inzet en betrokkenheid kunnen we de samen opgestelde doelen behalen. Oefentherapie wordt naast curatief ook preventief ingezet.

Slaap
Slaapoefentherapie
is een onderdeel van oefentherapie waarin De Beweegtherapeut gespecialiseerd is. Mensen met inslaap, doorslaapproblemen of niet uitgerust wakker worden, kunnen dan ook hiervoor terecht in de praktijk.

Wil je je houding of beweegpatroon vrijblijvend laten checken? Maak dan gebruik van onze maandelijkse gratis gezondheidscheck. Dit is in samenwerking met Mooiinevenwicht. Lees meer hierover hierop de site >>link<<

Bootcamp:
Bij deze training train je het gehele lichaam op hoog niveau. Zowel je kracht als conditie worden aangesproken en je krijgt altijd een full body workout. Het grote voordeel is dat de trainers een gedegen achtergrond hebben in beweegstudies (bijv. oefentherapie/ fysiotherapie) waardoor secuur naar de bewegingsuitvoering wordt gekeken en de kans op blessures kleiner is.
Er zijn 5 trainingen per week, maar geen training is hetzelfde. De mogelijkheden van het Wantijpark worden goed benut (muurtjes, rekken, heuveltjes, trappen) en er wordt daarnaast wisselend gebruikt gemaakt van materiaal (ballen, ketllebell, elastieken, springtouw etc.) WIJ dagen je graag uit om alles uit jezelf te halen! Wil je meer weten check dan de website.>>link<<


WALK FOR (F)IT!
WALK FOR (F)IT! is een laagdrempelige actieve wandelgroep, strevend naar verbetering in fitheid. Kletsen mag, maar trainen is een must; we houden niet van theekransjes!
Iedereen kan beginnen op zijn/haar eigen niveau en dat bouwen we langzaam op. De conditie en kracht wordt verbeterd wat ten goede komt aan de algehele fitheid. Het bijzondere van deze training is dat er per training een onderwerp wordt behandeld over voeding of leefstijl. Daarnaast is er altijd een tijdsblok met oefeningen. Doordat er deskundig gekeken wordt naar de uitvoering is de kans op blessures zeer klein en is er altijd een aanpassing mogelijk waardoor je op jouw niveau  traint.
Denk nou niet dat dit alleen maar voor oude mensen is! De Jongste deelnemer is begin 30 en de oudste is in de 80. Juist deze mix in de groepen is superleuk.
WALK FOR (F)IT! is een samenwerking met Mooi in Evenwicht
>>link<<


Workshops
De Beweegtherapeut geeft workshops en/of presentaties voor bedrijven en particuliere groepen. In 2019 zijn er meer dan 10 workshops of presentaties gegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachtenpreventie of juist analyse en uitleg in/bij een bepaalde (sport)groep. Ook zijn er specifieke onderwerpen behandeld zoals ‘het bekken’ of ‘de wervelkolom’.  Welke onderwerpen behandeld zijn kun je zien op de >>website<<
Tijdens de workshops wordt een zo’n groot mogelijke vertaalslag gemaakt van de anatomische en wetenschappelijke kennis naar de activiteiten in het dagelijks leven.

Dus wordt er natuurlijk ook bewogen. Pas op!: Lui zitten en alleen maar kennis opnemen tijdens de workshops is niet mogelijk. Van doen leer je pas echt goed, zeker op de lange termijn!

Op welke manier wil jij fitter worden? We horen je graag!

Geef een reactie